• Použitie: Koreninový prípravok na Stehná & krídelká je vhodný na prípravu grilovaného alebo pečeného kuracieho mäsa. Pre grilovanie odporúčame zmiešať s trochou oleja a počas grilovania mäso touto zmesou natierať.
  • Použitie: Zmes korenín je vhodná na pre grilovanie všetkých druhov mäsa, ktorým dodá tú správnu chuť a vôňu.
  • Použitie: Aníz používame pri príprave sušienok, pečiva, chleba, pri nakladaní cvikly, červenej kapusty, do kompótov a pri príprave rýb.
  • Použitie: Badián pridávame do jedál z hydinového, bravčového, hovädzieho a jahňacieho mäsa a pri príprave dusených rýb. Používa sa tiež pri pečení perníkov, sušienok, pri príprave hruškového kompótu, džemov a likérov.
  • Použitie: Bazalka má príjemnú, trošku ostrejšiu vôňu ako majorán. Používa sa do šalátov a polievok, ale aj do jedál z mäsa, rýb, rôznych nátierok, majonéz, na pizzu, k syrom a cestovinám.
  • Použitie: Korenie s ostrou chuťou a jemnejšou vôňou. Je vhodné do pokrmov z bieleho mäsa, rýb a zeleniny, do polievok, omáčok a šalátov.
  • Použitie: Bobkový list má slabú aromatickú až horkastú chuť. Používa sa do omáčok, polievok, do jedál zo zveriny, mäsa, húb a rýb.
  • Použitie: Bobkový list má slabú aromatickú až horkastú chuť. Používa sa do omáčok, polievok, do jedál zo zveriny, mäsa, húb a rýb.
  • Použitie: Granulovaný cesnak používame všade tam, kde patrí cesnak čerstvý. Používa sa pri príprave polievok, baraniny, hydiny, údenín, mletého mäsa, ale i do nátierok, omáčok, šalátov, zemiakových a zeleninových pokrmov.
  • Použitie: Čierne korenie má ostrú chuť a vôňu. Je obľúbené do pokrmov z mäsa, rýb, vajec, do šalátov, polievok a omáčok.
  • Použitie: Čierne korenie má ostrú chuť a vôňu. Je obľúbené do pokrmov z mäsa, rýb, vajec, do šalátov, polievok a omáčok.
  • Použitie: Estragón používame pri príprave rýb, hydiny, jedál z vajec, bielych omáčok a majonéz. Je vhodný aj do zeleninových šalátov a marinád.
  • Použitie: Fenikel používame na prípravu jedál z bravčového a rybacieho mäsa a na prípravu zeleniny.
  • Použitie: Horčičné semienko sa používa hlavne pri zaváraní uhoriek, zeleniny alebo húb, do zmesí korenín na údeniny a do marinád.
  • Použitie: Chilli papričky Jalapeño používame v menších dávkach, oproti iným odrodám chilli má Jalapeño jemnejšiu chuť. Je obľúbeným korením najmä v mexickej, ázijskej a juhoamerickej kuchyni, používa sa do gulášov, pikantných omáčok, polievok a zeleninových šalátov.
  • Použitie: Chilli sa používa v menších dávkach, má charakteristickú ostrú chuť. Je obľúbeným korením najmä v indickej, čínskej a juhoamerickej kuchyni, používa sa do gulášov a na ochutenie rýb.
  • Použitie: Chilli papričky sa pridávajú do gulášov, zeleninových pokrmov, mexických, indických a čínskych jedál, držkovej polievky a jedál z ryže.
  • Použitie: Chilli papričky používame v menších dávkach, majú charakteristickú štipľavú chuť. Chilli je obľúbeným korením najmä v indickej, čínskej a juhoamerickej kuchyni, používa sa do gulášov, polievok, omáčok, zeleniny, mäsa a rýb.
  • Použitie: Kajenská paprika sú malé štipľavé papričky. Je obľúbeným korením najmä v indickej, čínskej a juhoamerickej kuchyni, používa sa do gulášov, zeleninových jedál, polievok, omáčok a na ochutenie jedál z rýb.
  • Použitie: Kardamóm má výraznú, jemnú ovocnú vôňu. Používame ho na ochutenie sladkých aj slaných pokrmov. Pridávame ho do sušienok, sladkého pečiva, nápojov, zeleniny, polievok, ryže, hydinového a duseného mäsa a jedál indickej kuchyne.
  • Použitie: Klinček je korenina s príjemnou a silne aromatickou chuťou. Je vhodný do sladkých a slaných pokrmov, do pečiva, kompótov, vareného vína, šunky, hovädzieho mäsa a rôznych omáčok.
  • Použitie: Koriander je súčasťou koreninových zmesí, obľúbeným korením do dusených zeleninových a mäsitých jedál a omáčok.
  • Použitie: Kôpor má prenikavú aromatickú vôňu, vďaka éterickým olejom má výraznú chuť. Používa sa do zeleninových, mäsových a rybacích šalátov, na prípravu bylinkového octu, na nakladanie uhoriek, tekvice, do tekvicového prívarku, do zemiakovej a mliečnej polievky, do omáčok a do tvarohu.
  • Použitie: Kurkumu používame v malom množstve pri príprave zeleniny, polievok, rôznych chuťoviek a na zafarbenie ryže. Je nenahraditeľnou súčasťou karí korenia a horčicových zmesí.
  • Použitie: Ligurček je výrazne aromatická bylina s náznakom citrónovej, anízovej a kvasnicovej arómy. Je vhodný do polievok, prívarkov a dusených jedál, do jedál z vajec, jahňacieho a bravčového mäsa. Môžeme ním ochutiť zemiaky i zeleninové šaláty.
  • Použitie: Je obľúbeným korením európskych kuchýň. Používa sa do polievok, omáčok, šalátov, na všetky druhy mäsa, do gulášov, zabíjačkových špecialít, paštét, vaječných a zemiakových pokrmov a do plniek.
  • Použitie: Sušená mäta sa vo veľkej miere používa v tureckej a iránskej kuchyni. Je vhodná do šošovicových a fazuľových polievok, kuracieho a jahňacieho mäsa a zeleninových prívarkov.  Vynikajúco dochutí uhorkovo-jogurtový grécky šalát.
  • Použitie: Medvedí cesnak dodáva dobrú chuť mäsitým jedlám, polievkam, ryži, zemiakom, nátierkam a šalátovým dresingom. Má nezameniteľnú cesnakovú vôňu.
  • Použitie: Muškátový kvet používame pri príprave klobás, jedál zo syra, vajíčok a mlieka, mäsových paštét a tekvicového koláča, pri príprave rýb a iných plodov mora, hydine, teľacine a jahňacine.
  • Použitie: Muškátový orech pridávame do mäsitých jedál,  používa sa tiež na ochutenie polievok, omáčok, nápojov, ragú, pečiva a sladkostí.
  • Použitie: Muškátový orech pridávame do mäsitých jedál, používa sa tiež na ochutenie polievok, omáčok, nápojov, ragú, pečiva a sladkostí.
  • Použitie: Výrazné korenie s korenistou, aromatickou a mierne štipľavou chuťou. Vo vhodných dávkach sa používa do polievok, omáčok, marinád, pri príprave zveriny, hydiny a ostatných druhov mäsa. Je nevyhnutné pri nakladaní húb, zeleniny a uhoriek.
  • Použitie: Pre svoju vôňu, silne aromatickú a pikantnú chuť, pripomína majorán a tymian. Používa sa do gulášov, na pizzu, kurča a ryby, do šalátov, cestovín a omáčok na špagety.
  • Použitie: Sladkú papriku používame do mäsitých jedál, omáčok, syrov, slaného pečiva, údenín, je súčasťou celého radu koreninových zmesí a základnou zložkou pri príprave všetkých druhov gulášov.
  • Použitie: Paprika štipľavá sa používa pri príprave všetkých druhov mäsových, rybacích a hydinových pokrmov i šalátov. Je základnou zložkou pri príprave všetkých druhov gulášov.
  • Použitie: Sladkú papriku údenú používame do mäsitých jedál, rybacích pokrmov, polievok, slaného pečiva, nátierok. Mierne sladkastú a veľmi lahodnú chuť dodalo paprike údenie po vysušení.
Go to Top