Použitie:
Koreninový prípravok na Stehná & krídelká je vhodný na prípravu grilovaného alebo pečeného kuracieho mäsa. Pre grilovanie odporúčame zmiešať s trochou oleja a počas grilovania mäso touto zmesou natierať.
Použitie:
Badián pridávame do jedál z hydinového, bravčového, hovädzieho a jahňacieho mäsa a pri príprave dusených rýb. Používa sa tiež pri pečení perníkov, sušienok, pri príprave hruškového kompótu, džemov a likérov.
Použitie:
Bazalka má príjemnú, trošku ostrejšiu vôňu ako majorán. Používa sa do šalátov a polievok, ale aj do jedál z mäsa, rýb, rôznych nátierok, majonéz, na pizzu, k syrom a cestovinám.
Použitie:
Granulovaný cesnak používame všade tam, kde patrí cesnak čerstvý. Používa sa pri príprave polievok, baraniny, hydiny, údenín, mletého mäsa, ale i do nátierok, omáčok, šalátov, zemiakových a zeleninových pokrmov.
Použitie:
Chilli papričky Jalapeño používame v menších dávkach, oproti iným odrodám chilli má Jalapeño jemnejšiu chuť. Je obľúbeným korením najmä v mexickej, ázijskej a juhoamerickej kuchyni, používa sa do gulášov, pikantných omáčok, polievok a zeleninových šalátov.
Použitie:
Chilli sa používa v menších dávkach, má charakteristickú ostrú chuť. Je obľúbeným korením najmä v indickej, čínskej a juhoamerickej kuchyni, používa sa do gulášov a na ochutenie rýb.
Použitie:
Chilli papričky používame v menších dávkach, majú charakteristickú štipľavú chuť. Chilli je obľúbeným korením najmä v indickej, čínskej a juhoamerickej kuchyni, používa sa do gulášov, polievok, omáčok, zeleniny, mäsa a rýb.
Použitie:
Kajenská paprika sú malé štipľavé papričky. Je obľúbeným korením najmä v indickej, čínskej a juhoamerickej kuchyni, používa sa do gulášov, zeleninových jedál, polievok, omáčok a na ochutenie jedál z rýb.
Použitie:
Kardamóm má výraznú, jemnú ovocnú vôňu. Používame ho na ochutenie sladkých aj slaných pokrmov. Pridávame ho do sušienok, sladkého pečiva, nápojov, zeleniny, polievok, ryže, hydinového a duseného mäsa a jedál indickej kuchyne.
Použitie:
Klinček je korenina s príjemnou a silne aromatickou chuťou. Je vhodný do sladkých a slaných pokrmov, do pečiva, kompótov, vareného vína, šunky, hovädzieho mäsa a rôznych omáčok.
Použitie:
Kôpor má prenikavú aromatickú vôňu, vďaka éterickým olejom má výraznú chuť. Používa sa do zeleninových, mäsových a rybacích šalátov, na prípravu bylinkového octu, na nakladanie uhoriek, tekvice, do tekvicového prívarku, do zemiakovej a mliečnej polievky, do omáčok a do tvarohu.
Použitie:
Kurkumu používame v malom množstve pri príprave zeleniny, polievok, rôznych chuťoviek a na zafarbenie ryže. Je nenahraditeľnou súčasťou karí korenia a horčicových zmesí.
Použitie:
Ligurček je výrazne aromatická bylina s náznakom citrónovej, anízovej a kvasnicovej arómy. Je vhodný do polievok, prívarkov a dusených jedál, do jedál z vajec, jahňacieho a bravčového mäsa. Môžeme ním ochutiť zemiaky i zeleninové šaláty.
Použitie:
Je obľúbeným korením európskych kuchýň. Používa sa do polievok, omáčok, šalátov, na všetky druhy mäsa, do gulášov, zabíjačkových špecialít, paštét, vaječných a zemiakových pokrmov a do plniek.
Použitie:
Sušená mäta sa vo veľkej miere používa v tureckej a iránskej kuchyni. Je vhodná do šošovicových a fazuľových polievok, kuracieho a jahňacieho mäsa a zeleninových prívarkov. Vynikajúco dochutí uhorkovo-jogurtový grécky šalát.
Použitie:
Muškátový kvet používame pri príprave klobás, jedál zo syra, vajíčok a mlieka, mäsových paštét a tekvicového koláča, pri príprave rýb a iných plodov mora, hydine, teľacine a jahňacine.
Použitie:
Výrazné korenie s korenistou, aromatickou a mierne štipľavou chuťou. Vo vhodných dávkach sa používa do polievok, omáčok, marinád, pri príprave zveriny, hydiny a ostatných druhov mäsa. Je nevyhnutné pri nakladaní húb, zeleniny a uhoriek.
Použitie:
Pre svoju vôňu, silne aromatickú a pikantnú chuť, pripomína majorán a tymian. Používa sa do gulášov, na pizzu, kurča a ryby, do šalátov, cestovín a omáčok na špagety.
Použitie:
Sladkú papriku používame do mäsitých jedál, omáčok, syrov, slaného pečiva, údenín, je súčasťou celého radu koreninových zmesí a základnou zložkou pri príprave všetkých druhov gulášov.
Použitie:
Paprika štipľavá sa používa pri príprave všetkých druhov mäsových, rybacích a hydinových pokrmov i šalátov. Je základnou zložkou pri príprave všetkých druhov gulášov.
Použitie:
Sladkú papriku údenú používame do mäsitých jedál, rybacích pokrmov, polievok, slaného pečiva, nátierok. Mierne sladkastú a veľmi lahodnú chuť dodalo paprike údenie po vysušení.