• Použitie: Zmes korenín na prípravu nápoja.
  • Použitie: Kurkumová zmes je vhodná na prípravu mäsa, rýb, cestovín, strukovín, ryže, zeleninových jedál a polievok.
  • Použitie: Kurkumová zmes je vhodná na prípravu mäsa, cestovín, strukovín, ryže, zeleninových jedál a polievok.
  • Použitie: Zmes korenia je vhodná na ochutenie zemiakových jedál. Skvele ochutí nielen zemiakové placky, ale aj do hrachovú, zemiakovú a cesnakovú polievku.
  • Použitie: Zelerovú vňať používame pri príprave šalátov, do mäsových plniek, krémových syrov, zeleninových polievok, zapekaných zeleninových pokrmov, na zemiaky, do gulášov, vaječných jedál a do omáčok.
  • Zmes sušenej zeleniny v rôznom pomere. Použitie: Zmes sušenej zeleniny je vhodné použiť nielen do polievok, omáčok ale aj na nakladanie sviečkovej a zveriny.
  • Použitie: Zelené korenie sú plody rovnakej rastliny ako čierne a biele korenie. Je však aromatickejšie a jemnejšie. Je vhodné na prípravu steakov, mäsa, paštét, marinád, zeleninových šalátov, omáčok, cestovinových a ryžových jedál.
  • Použitie: Zázvor má sladkú, korenistú arómu, jeho chuť je pálčivá a mierne štipľavá. Používame ho do sladkých aj slaných pokrmov. Pridávame do perníkov, sušienok, sladkého pečiva a do rôznych jedál z hydiny a zeleniny. Výrobok môže obsahovať zeler, horčicu, sezamové semeno, obilniny obsahujúce glutén, sóju, vajcia a mlieko, ktoré sa používajú v prevádzke.
  • Použitie: Zázvor má sladkú, korenistú arómu, jeho chuť je pálčivá a mierne štipľavá. Používame ho do sladkých aj slaných pokrmov. Pridávame do perníkov, sušienok, sladkého pečiva a do rôznych jedál z hydiny a zeleniny.
  • Prípravok s koreninami na zabíjačkové špeciality. Použitie: Recept na jaternice 1 ks bravčového kolena zadného, 0,85 kg bravčového bôčika, 0,85 kg bravčovej pečene, 0,85 kg bravčového pliecka, 0,85 kg bravčových pľúc, 0,85 kg bravčovej masti, 2,5 kg ryže, 1 balenie zabíjačkovej zmesi, cesnak a soľ podľa chuti, cca 15 metrov bravčových čriev Ryžu uvaríme podľa návodu. Koleno, pliecko, pečeň, pľúca a bôčik uvaríme a necháme vychladnúť. Koleno vykostíme. Bravčovú masť roztopíme. Všetko vychladnuté mäso a cesnak pomelieme najemno, pridáme bravčovú masť a zmiešame s vychladnutou ryžou. Okoreníme zabíjačkovou zmesou a podľa chuti osolíme. Plníme do bravčových čriev. Hotové jaternice dáme do vriacej vody na 10 - 15 minút a po vybratí ich na krátku chvíľu schladíme v studenej vode.
  • Vyvážená zmes korenín vo vrecku na prípravu vývaru Použitie: 1 vrecko zmesi korenia stačí na prípravu približne 1,5 l vývaru. Po uvarení vývaru vrecko jednoducho vyberiete.
  • Použitie: Zmes korenia je určená k dochuteniu vareného vína a iných teplých nápojov ako sú napr. punč, grog a čaj.
Go to Top