• Použitie: Zmes korenín na prípravu nápoja.
  • Použitie: Kurkumová zmes je vhodná na prípravu mäsa, rýb, cestovín, strukovín, ryže, zeleninových jedál a polievok.
  • Použitie: Kurkumová zmes je vhodná na prípravu mäsa, cestovín, strukovín, ryže, zeleninových jedál a polievok.
  • Použitie: Zmes korenia je vhodná na ochutenie zemiakových jedál. Skvele ochutí nielen zemiakové placky, ale aj do hrachovú, zemiakovú a cesnakovú polievku.
  • Použitie: Zelerovú vňať používame pri príprave šalátov, do mäsových plniek, krémových syrov, zeleninových polievok, zapekaných zeleninových pokrmov, na zemiaky, do gulášov, vaječných jedál a do omáčok.
  • Zmes sušenej zeleniny v rôznom pomere. Použitie: Zmes sušenej zeleniny je vhodné použiť nielen do polievok, omáčok ale aj na nakladanie sviečkovej a zveriny.
  • Použitie: Zelené korenie sú plody rovnakej rastliny ako čierne a biele korenie. Je však aromatickejšie a jemnejšie. Je vhodné na prípravu steakov, mäsa, paštét, marinád, zeleninových šalátov, omáčok, cestovinových a ryžových jedál.
  • Použitie: Zázvor má sladkú, korenistú arómu, jeho chuť je pálčivá a mierne štipľavá. Používame ho do sladkých aj slaných pokrmov. Pridávame do perníkov, sušienok, sladkého pečiva a do rôznych jedál z hydiny a zeleniny. Výrobok môže obsahovať zeler, horčicu, sezamové semeno, obilniny obsahujúce glutén, sóju, vajcia a mlieko, ktoré sa používajú v prevádzke.
  • Použitie: Zázvor má sladkú, korenistú arómu, jeho chuť je pálčivá a mierne štipľavá. Používame ho do sladkých aj slaných pokrmov. Pridávame do perníkov, sušienok, sladkého pečiva a do rôznych jedál z hydiny a zeleniny.
  • Prípravok s koreninami na zabíjačkové špeciality. Použitie: Recept na jaternice 1 ks bravčového kolena zadného, 0,85 kg bravčového bôčika, 0,85 kg bravčovej pečene, 0,85 kg bravčového pliecka, 0,85 kg bravčových pľúc, 0,85 kg bravčovej masti, 2,5 kg ryže, 1 balenie zabíjačkovej zmesi, cesnak a soľ podľa chuti, cca 15 metrov bravčových čriev Ryžu uvaríme podľa návodu. Koleno, pliecko, pečeň, pľúca a bôčik uvaríme a necháme vychladnúť. Koleno vykostíme. Bravčovú masť roztopíme. Všetko vychladnuté mäso a cesnak pomelieme najemno, pridáme bravčovú masť a zmiešame s vychladnutou ryžou. Okoreníme zabíjačkovou zmesou a podľa chuti osolíme. Plníme do bravčových čriev. Hotové jaternice dáme do vriacej vody na 10 - 15 minút a po vybratí ich na krátku chvíľu schladíme v studenej vode.
  • Vyvážená zmes korenín vo vrecku na prípravu vývaru Použitie: 1 vrecko zmesi korenia stačí na prípravu približne 1,5 l vývaru. Po uvarení vývaru vrecko jednoducho vyberiete.
  • Použitie: Zmes korenia je určená k dochuteniu vareného vína a iných teplých nápojov ako sú napr. punč, grog a čaj.
  • Použitie: Vanilka mletá je vyrobená pomletím vanilkových strukov. Má príjemnú intenzívnu vôňu. Vanilku používame na prípravu múčnikov, poliev, krémov, pudingov, zmrzlín, likérov a sušienok.  Po zmiešaní s cukrom je vhodná na obaľovanie vanilkových rožkov.
  • Použitie: Koreninový prípravok je určený hlavne na prípravu gréckeho jedla Tzatziky. Je možné ho použiť k dochuteniu čerstvej alebo grilovanej zeleniny alebo k príprave rôznych šalátových zálievok.  
  • Použitie: Tymian má príjemnú aromatickú vôňu, chutí ostro, korenisto a horkasto. Zvýrazňuje chuť polievok zo strukovín a zemiakových šalátov. Pridáva sa do mäsitých jedál, praženice, do mäsových plniek, k teľacine, baranine, bravčovine a zverine.
  • Použitie: Tymian má príjemnú aromatickú vôňu, chutí ostro, korenisto a horkasto. Zvýrazňuje chuť polievok zo strukovín a zemiakových šalátov. Pridáva sa do mäsitých jedál, praženice, do mäsových plniek, k teľacine, baranine, bravčovine a zverine. Výrobok môže obsahovať zeler, horčicu, sezamové semeno, obilniny obsahujúce glutén, sóju, vajcia
  • Prípravok s koreninami na prípravu cestovín.
  • Vyvážená zmes korenín na prípravu sviečkovej omáčky Použitie: 1 vrecko zmesi korenia stačí na prípravu približne 1 l omáčky. Po uvarení omáčky vrecko jednoducho vyberiete.
  • Zmes sušenej zeleniny v rôznom pomere Použitie: Zmes sušenej zeleniny je vhodná do všetkých druhov vývarov, zeleninových polievok, omáčok, šalátov, ale môže sa použiť aj pod pečené alebo dusené mäso.
  • Zmes sušenej zeleniny v rôznom pomere Použitie: Zmes sušenej zeleniny je vhodná do všetkých druhov vývarov, zeleninových polievok, omáčok, šalátov, ale môže sa použiť aj pod pečené alebo dusené mäso.
  • Použitie: Koreninový prípravok na Stehná & krídelká je vhodný na prípravu grilovaného alebo pečeného kuracieho mäsa. Pre grilovanie odporúčame zmiešať s trochou oleja a počas grilovania mäso touto zmesou natierať.
  • Prípravok s koreninami na steak a pečené mäso. Použitie: Zmes korenia je vhodná k úprave všetkých druhov mäsových špecialít pripravovaných grilovaním, smažením a pečením. Pred grilovaním je vhodné zmiešať prípravok s olejom a vo vzniknutej marináde nechať mäso niekoľko hodín odležať.
  • Použitie: Zmes korenia je vhodná k úprave všetkých druhov mäsových špecialít pripravovaných grilovaním, smažením a pečením. Pred grilovaním je vhodné zmiešať prípravok s olejom a vo vzniknutej marináde nechať mäso niekoľko hodín odležať.
  • Koreniaci prípravok. Použitie: Zmes korenia je vhodná k úprave všetkých druhov mäsových špecialít pripravovaných grilovaním, smažením a pečením. Pred grilovaním je vhodné zmiešať prípravok s olejom a vo vzniknutej marináde nechať mäso niekoľko hodín odležať. Výrobok môže obsahovať zeler, sezamové semeno, obilniny obsahujúce glutén, sóju, vajcia a mlieko, ktoré sa používajú v prevádzke.
  • Spracovaná zelenina sušená. Použitie: Do zlatista osmažená chrumkavá cibuľa sa používa na prípravu polievok, gulášov, omáčok, šalátov, sendvičov, hamburgerov, k párkom a ako obloha jedál. 100 g smaženej cibule môžeme použiť namiesto 240 g čerstvej cibule.
  • Spracovaná zelenina sušená. Použitie: Do zlatista osmažená chrumkavá cibuľa sa používa na prípravu polievok, gulášov, omáčok, šalátov, sendvičov, hamburgerov, k párkom a ako obloha jedál.
  • Použitie: Škorica dodáva pokrmom sladkú, mierne horkastú a výrazne aromatickú chuť. Ochucujeme ňou sladké i slané pokrmy. Používa sa do kompótov, pečiva, do vareného vína, mäsitých pokrmov, do arabských, čínskych a mexických špecialít.
  • Použitie: Škorica dodáva pokrmom sladkú, mierne horkastú a výrazne aromatickú chuť. Ochucujeme ňou sladké i slané pokrmy. Používa sa do kompótov, pečiva, do vareného vína, mäsitých pokrmov, do arabských, čínskych a mexických špecialít.
  • Škorica dodáva pokrmom sladkú, mierne horkastú a výrazne aromatickú chuť. Ochucujeme ňou sladké i slané pokrmy. Použitie: do kompótov, vareného vína, pečiva, mäsitých pokrmov, do arabských, čínskych a mexických špecialít.
  • Škorica dodáva pokrmom sladkú, mierne horkastú a výrazne aromatickú chuť. Ochucujeme ňou sladké i slané pokrmy. Použitie: do kompótov, vareného vína, pečiva, mäsitých pokrmov, do arabských, čínskych a mexických špecialít.
  • Použitie: Škorica má sladkú mierne štipľavú chuť a príjemnú sladkú vôňu. Používa sa do ovocných kompótov, vareného vína, pri príprave punčov, do pečiva, dezertov, do mäsitých pokrmov a do ryže.
  • Použitie: Škorica má sladkú mierne štipľavú chuť a príjemnú sladkú vôňu. Používa sa do ovocných kompótov, vareného vína, pri príprave punčov, do pečiva, dezertov, do mäsitých pokrmov a do ryže.
  • Použitie: Cejlónska škorica má príjemnú sladkastú, drevitú a intenzívnu arómu s jemnou citrusovou príchuťou. Ochucujeme ňou sladké i slané pokrmy. Používa sa na ochutenie kávy, kakaa, do kompótov, pečiva, múčnikov, vareného vína, do jedál zo zeleniny, ryže i mäsa.
  • Použitie: Sezamové semienka sa používajú do chleba a pečiva, jogurtov, müsli, do zemiakovej kaše, v ázijskej kuchyni, do marinád, na mäso, pri obaľovaní mäsa, do polievok, omáčok, cestovín, zeleninových šalátov a nátierok.
  • Použitie: Sezamové semienka používame do jogurtov, do zemiakovej kaše, v ázijskej kuchyni, do marinád, na mäso, pri obaľovaní mäsa, do polievok, omáčok, cestovín, zeleninových šalátov, nátierok a na zdobenie pečiva a koláčov.
  • Sezam je pestovaný pre jeho olejnaté semená. Jeho aróma vynikne po opražení nasucho, má jemnú, sladkú orechovú chuť. Použitie: Sezam pridávame do ryže a dressingov, používame ho na zdobenie pečiva a koláčov a na ochutenie zeleninových a ovocných jedál.
Go to Top