-
Koreniaci prípravok. Použitie: Zmes korenia je vhodná k úprave všetkých druhov mäsových špecialít pripravovaných grilovaním, smažením a pečením. Pred grilovaním je vhodné zmiešať prípravok s olejom a vo vzniknutej marináde nechať mäso niekoľko hodín odležať. Výrobok môže obsahovať zeler, sezamové semeno, obilniny obsahujúce glutén, sóju, vajcia a mlieko, ktoré sa používajú v prevádzke.
-
Koreninová soľ na výrobu klobás. Použitie: Klobásová zmes je vhodná na prípravu klobás, salám a iných zabíjačkových pokrmov. Zmes používame počas nakladania mäsa. Je možné ju použiť k ochuteniu všetkých druhov mletého mäsa a pri grilovaní. Dávkovanie: 100 g zmesi postačuje na 2 kg mäsa: 1,2 kg bravčového pliecka 0,4 kg bravčového bôčika 0,4 kg hovädzieho predného
-
Prípravok s koreninami na zabíjačkové špeciality. Použitie: Recept na jaternice 1 ks bravčového kolena zadného, 0,85 kg bravčového bôčika, 0,85 kg bravčovej pečene, 0,85 kg bravčového pliecka, 0,85 kg bravčových pľúc, 0,85 kg bravčovej masti, 2,5 kg ryže, 1 balenie zabíjačkovej zmesi, cesnak a soľ podľa chuti, cca 15 metrov bravčových čriev Ryžu uvaríme podľa návodu. Koleno, pliecko, pečeň, pľúca a bôčik uvaríme a necháme vychladnúť. Koleno vykostíme. Bravčovú masť roztopíme. Všetko vychladnuté mäso a cesnak pomelieme najemno, pridáme bravčovú masť a zmiešame s vychladnutou ryžou. Okoreníme zabíjačkovou zmesou a podľa chuti osolíme. Plníme do bravčových čriev. Hotové jaternice dáme do vriacej vody na 10 - 15 minút a po vybratí ich na krátku chvíľu schladíme v studenej vode.
-
Použitie: Sušený paradajkový prášok používame pri príprave polievok, omáčok, nátierok, šalátov, paradajkového nápoja, mäsa, pizze a cestovín. Vynikajúco dochutí zeleninové omáčky a polievky. Pomer riedenia 1:8 (1 diel paradajkového prášku a približne 8 dielov vody). 1kg paradajkového prášku je vyrobený z 20 kg paradajok.