• Použitie: Cibuľa sušená granulovaná sa pridáva do jedál, v ktorých sa používa aj čerstvá cibuľa. Výhodou granulovanej cibule je rýchle a jednoduché použitie. Pridáva sa najmä do krémových polievok a omáčok, šalátov, nátierok, dresingov, mletého mäsa, špenátu, strukovín, ryže a slaného pečiva.
  • Použitie: Sušená cibuľa sa pridáva do jedál, v ktorých sa používa aj čerstvá cibuľa. Výhodou sušenej cibule je rýchle a jednoduché použitie. Pridáva sa najmä do gulášov, duseného mäsa, omáčok, polievok, šalátov a pokrmov zo zeleniny.
  • Zmes sušenej zeleniny v rôznom pomere Použitie: Zmes sušenej zeleniny je vhodná do všetkých druhov vývarov, zeleninových polievok, omáčok, šalátov, ale môže sa použiť aj pod pečené alebo dusené mäso.
  • Použitie: Sezamové semienka sa používajú do chleba a pečiva, jogurtov, müsli, do zemiakovej kaše, v ázijskej kuchyni, do marinád, na mäso, pri obaľovaní mäsa, do polievok, omáčok, cestovín, zeleninových šalátov a nátierok.
  • Prípravok s koreninami na prípravu cestovín.
  • Prípravok s koreninami na kurča
  • Prípravok s koreninami
  • Použitie: Rímska rasca je silne aromatická korenina. Je podobná našej rasci, no má menšie semená a podstatne inú chuť. Je nenahraditeľnou súčasťou indickej, blízkovýchodnej a mexickej kuchyne. Používa sa do polievok, duseného mäsa, strukovín, kapusty, na bravčové a jahňacie pečené mäso, na ochutenie syrov a nakladanej zeleniny.
  • Použitie: Rímska rasca je silne aromatická korenina. Je podobná našej rasci, no má menšie semená a podstatne inú chuť. Je nenahraditeľnou súčasťou indickej, blízkovýchodnej a mexickej kuchyne. Používa sa do polievok, duseného mäsa, strukovín, kapusty, na bravčové a jahňacie pečené mäso, na ochutenie syrov a nakladanej zeleniny.
  • Použitie: Pomarančová kôra je vhodná do múčnikov a sladkých pokrmov, na prípravu čajov, horúcich nápojov a vareného vína, ale výborná je aj na ryby a hydinu.
  • Použitie: Citrónová kôra je vhodná do múčnikov a sladkých pokrmov, na ochutenie omáčok, marinád, hydiny a rýb.
  • Použitie: Borievky sú známe svojou charakteristickou príchuťou, ktorú dodávajú ginu a iným likérom. Majú príjemnú horko sladkú arómu a chuť. Borievky používame na nakladanie diviny, do marinád, mäsových jedál, prívarkov, šalátov, omáčok a slaných nálevov.
Go to Top