• Použitie: Ligurček je výrazne aromatická bylina s náznakom citrónovej, anízovej a kvasnicovej arómy. Je vhodný do polievok, prívarkov a dusených jedál, do jedál z vajec, jahňacieho a bravčového mäsa. Môžeme ním ochutiť zemiaky i zeleninové šaláty.
  • Použitie: Je obľúbeným korením európskych kuchýň. Používa sa do polievok, omáčok, šalátov, na všetky druhy mäsa, do gulášov, zabíjačkových špecialít, paštét, vaječných a zemiakových pokrmov a do plniek.
  • Použitie: Sušená mäta sa vo veľkej miere používa v tureckej a iránskej kuchyni. Je vhodná do šošovicových a fazuľových polievok, kuracieho a jahňacieho mäsa a zeleninových prívarkov.  Vynikajúco dochutí uhorkovo-jogurtový grécky šalát.
  • Použitie: Medvedí cesnak dodáva dobrú chuť mäsitým jedlám, polievkam, ryži, zemiakom, nátierkam a šalátovým dresingom. Má nezameniteľnú cesnakovú vôňu.
  • Použitie: Muškátový kvet používame pri príprave klobás, jedál zo syra, vajíčok a mlieka, mäsových paštét a tekvicového koláča, pri príprave rýb a iných plodov mora, hydine, teľacine a jahňacine.
  • Použitie: Muškátový orech pridávame do mäsitých jedál,  používa sa tiež na ochutenie polievok, omáčok, nápojov, ragú, pečiva a sladkostí.
  • Použitie: Muškátový orech pridávame do mäsitých jedál, používa sa tiež na ochutenie polievok, omáčok, nápojov, ragú, pečiva a sladkostí.
  • Použitie: Výrazné korenie s korenistou, aromatickou a mierne štipľavou chuťou. Vo vhodných dávkach sa používa do polievok, omáčok, marinád, pri príprave zveriny, hydiny a ostatných druhov mäsa. Je nevyhnutné pri nakladaní húb, zeleniny a uhoriek.
  • Použitie: Pre svoju vôňu, silne aromatickú a pikantnú chuť, pripomína majorán a tymian. Používa sa do gulášov, na pizzu, kurča a ryby, do šalátov, cestovín a omáčok na špagety.
  • Použitie: Sladkú papriku používame do mäsitých jedál, omáčok, syrov, slaného pečiva, údenín, je súčasťou celého radu koreninových zmesí a základnou zložkou pri príprave všetkých druhov gulášov.
  • Použitie: Paprika štipľavá sa používa pri príprave všetkých druhov mäsových, rybacích a hydinových pokrmov i šalátov. Je základnou zložkou pri príprave všetkých druhov gulášov.
  • Použitie: Sladkú papriku údenú používame do mäsitých jedál, rybacích pokrmov, polievok, slaného pečiva, nátierok. Mierne sladkastú a veľmi lahodnú chuť dodalo paprike údenie po vysušení.
Go to Top