• Použitie: Aníz používame pri príprave sušienok, pečiva, chleba, pri nakladaní cvikly, červenej kapusty, do kompótov a pri príprave rýb.
  • Použitie: Badián pridávame do jedál z hydinového, bravčového, hovädzieho a jahňacieho mäsa a pri príprave dusených rýb. Používa sa tiež pri pečení perníkov, sušienok, pri príprave hruškového kompótu, džemov a likérov.
  • Použitie: Bazalka má príjemnú, trošku ostrejšiu vôňu ako majorán. Používa sa do šalátov a polievok, ale aj do jedál z mäsa, rýb, rôznych nátierok, majonéz, na pizzu, k syrom a cestovinám.
  • Použitie: Korenie s ostrou chuťou a jemnejšou vôňou. Je vhodné do pokrmov z bieleho mäsa, rýb a zeleniny, do polievok, omáčok a šalátov.
  • Použitie: Bobkový list má slabú aromatickú až horkastú chuť. Používa sa do omáčok, polievok, do jedál zo zveriny, mäsa, húb a rýb.
  • Použitie: Bobkový list má slabú aromatickú až horkastú chuť. Používa sa do omáčok, polievok, do jedál zo zveriny, mäsa, húb a rýb.
  • Použitie: Granulovaný cesnak používame všade tam, kde patrí cesnak čerstvý. Používa sa pri príprave polievok, baraniny, hydiny, údenín, mletého mäsa, ale i do nátierok, omáčok, šalátov, zemiakových a zeleninových pokrmov.
  • Použitie: Čierne korenie má ostrú chuť a vôňu. Je obľúbené do pokrmov z mäsa, rýb, vajec, do šalátov, polievok a omáčok.
  • Použitie: Čierne korenie má ostrú chuť a vôňu. Je obľúbené do pokrmov z mäsa, rýb, vajec, do šalátov, polievok a omáčok.
  • Použitie: Estragón používame pri príprave rýb, hydiny, jedál z vajec, bielych omáčok a majonéz. Je vhodný aj do zeleninových šalátov a marinád.
  • Použitie: Fenikel používame na prípravu jedál z bravčového a rybacieho mäsa a na prípravu zeleniny.
  • Použitie: Horčičné semienko sa používa hlavne pri zaváraní uhoriek, zeleniny alebo húb, do zmesí korenín na údeniny a do marinád.
Go to Top