Použitie:
Badián pridávame do jedál z hydinového, bravčového, hovädzieho a jahňacieho mäsa a pri príprave dusených rýb. Používa sa tiež pri pečení perníkov, sušienok, pri príprave hruškového kompótu, džemov a likérov.
Použitie:
Bazalka má príjemnú, trošku ostrejšiu vôňu ako majorán. Používa sa do šalátov a polievok, ale aj do jedál z mäsa, rýb, rôznych nátierok, majonéz, na pizzu, k syrom a cestovinám.
Použitie:
Borievky sú známe svojou charakteristickou príchuťou, ktorú dodávajú ginu a iným likérom. Majú príjemnú horko sladkú arómu a chuť. Borievky používame na nakladanie diviny, do marinád, mäsových jedál, prívarkov, šalátov, omáčok a slaných nálevov.
Použitie:
Granulovaný cesnak používame všade tam, kde patrí cesnak čerstvý. Používa sa pri príprave polievok, baraniny, hydiny, údenín, mletého mäsa, ale i do nátierok, omáčok, šalátov, zemiakových a zeleninových pokrmov.
Použitie:
Chilli papričky Jalapeño používame v menších dávkach, oproti iným odrodám chilli má Jalapeño jemnejšiu chuť. Je obľúbeným korením najmä v mexickej, ázijskej a juhoamerickej kuchyni, používa sa do gulášov, pikantných omáčok, polievok a zeleninových šalátov.
Použitie:
Chilli sa používa v menších dávkach, má charakteristickú ostrú chuť. Je obľúbeným korením najmä v indickej, čínskej a juhoamerickej kuchyni, používa sa do gulášov a na ochutenie rýb.
Použitie:
Chilli údené má tmavočervenú farbu, štipľavú chuť a aromatickú dymovú arómu. Vyrába sa pomalým údením v dyme z dubového dreva. Používa sa v menších dávkach. Je vhodné na ochutenie gulášov, syrov, nátierok a na prípravu marinád a grilovanie rôznych druhov mäsa.