• Použitie: Čierne korenie je najbežnejším druhom korenia s ostrou chuťou a vôňou. Hrubo mleté čierne korenie zaručuje intenzívnejšiu chuť korenia v jedle a vďaka štruktúre môže mať aj dekoratívnu funkciu. Je obľúbené do pokrmov z mäsa hlavne pri príprave steakov, marinád, omáčok a grilovaného syra. Krajina pôvodu - Vietnam
  • Použitie: Muškátový kvet používame pri príprave klobás, jedál zo syra, vajíčok a mlieka, mäsových paštét a tekvicového koláča, pri príprave rýb a iných plodov mora, hydine, teľacine a jahňacine.
  • Použitie: Vanilka mletá je vyrobená pomletím vanilkových strukov. Má príjemnú intenzívnu vôňu. Vanilku používame na prípravu múčnikov, poliev, krémov, pudingov, zmrzlín, likérov a sušienok.  Po zmiešaní s cukrom je vhodná na obaľovanie vanilkových rožkov.
  • Použitie: Chilli údené má tmavočervenú farbu, štipľavú chuť a aromatickú dymovú arómu. Vyrába sa pomalým údením v dyme z dubového dreva. Používa sa v menších dávkach. Je vhodné na ochutenie gulášov, syrov, nátierok a na prípravu marinád a grilovanie rôznych druhov mäsa.
  • Použitie: Zelené korenie sú plody rovnakej rastliny ako čierne a biele korenie. Je však aromatickejšie a jemnejšie. Je vhodné na prípravu steakov, mäsa, paštét, marinád, zeleninových šalátov, omáčok, cestovinových a ryžových jedál.
  • Použitie: Borievky sú známe svojou charakteristickou príchuťou, ktorú dodávajú ginu a iným likérom. Majú príjemnú horko sladkú arómu a chuť. Borievky používame na nakladanie diviny, do marinád, mäsových jedál, prívarkov, šalátov, omáčok a slaných nálevov.
  • Použitie: Citrónová kôra je vhodná do múčnikov a sladkých pokrmov, na ochutenie omáčok, marinád, hydiny a rýb.
  • Použitie: Pomarančová kôra je vhodná do múčnikov a sladkých pokrmov, na prípravu čajov, horúcich nápojov a vareného vína, ale výborná je aj na ryby a hydinu.
  • Použitie: Rímska rasca je silne aromatická korenina. Je podobná našej rasci, no má menšie semená a podstatne inú chuť. Je nenahraditeľnou súčasťou indickej, blízkovýchodnej a mexickej kuchyne. Používa sa do polievok, duseného mäsa, strukovín, kapusty, na bravčové a jahňacie pečené mäso, na ochutenie syrov a nakladanej zeleniny.
  • Použitie: Rímska rasca je silne aromatická korenina. Je podobná našej rasci, no má menšie semená a podstatne inú chuť. Je nenahraditeľnou súčasťou indickej, blízkovýchodnej a mexickej kuchyne. Používa sa do polievok, duseného mäsa, strukovín, kapusty, na bravčové a jahňacie pečené mäso, na ochutenie syrov a nakladanej zeleniny.
  • Použitie: Sezamové semienka sa používajú do chleba a pečiva, jogurtov, müsli, do zemiakovej kaše, v ázijskej kuchyni, do marinád, na mäso, pri obaľovaní mäsa, do polievok, omáčok, cestovín, zeleninových šalátov a nátierok.
  • Použitie: Sušená cibuľa sa pridáva do jedál, v ktorých sa používa aj čerstvá cibuľa. Výhodou sušenej cibule je rýchle a jednoduché použitie. Pridáva sa najmä do gulášov, duseného mäsa, omáčok, polievok, šalátov a pokrmov zo zeleniny.
Go to Top