• Použitie: Chutný kakaový nápoj získate zmiešaním 3 - 5 lyžičiek (15 - 20 g) instantnej kakaovej zmesi s 0,25 l teplého alebo studeného mlieka.
  • Kakaový prášok odtučnený. Použitie: Kakaový prášok je vhodný najmä na pečenie. Je možné ho použiť do rôznych dezertov, krémov, plniek a poliev, pri výrobe nápojov a dekorovaní pokrmov.
  • Kakaový prášok. Použitie: Kakaový prášok je vhodný najmä na pečenie. Je možné ho použiť do rôznych dezertov, krémov, plniek a poliev, pri výrobe nápojov a dekorovaní pokrmov.
  • Použitie: 45 g dobre rozmiešame s 2 - 3 (40 g) polievkovými lyžicami cukru v 0,1 l studeného mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť, necháme zovrieť a do vriaceho mlieka vlejeme rozmiešanú zmes. Za stáleho miešania varíme 1 - 2 minúty. Uvarený puding nalejeme do misiek vypláchnutých studenou vodou a necháme stuhnúť. Dávkovanie: 45 g prášku na 1/2 litra mlieka (4 porcie) Skladujte v suchu, nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
  • Na prípravu krémov, tortových plniek, jemných ciest a korpusov. Použitie: na 1/2 L mlieka (4 porcie): 40 g prášku dobre rozmiešame v 0,1 l studeného mlieka. Do zvyšného mlieka pridáme 2-3 polievkové lyžice cukru, 1-2 vrecká vanilínového cukru, premiešame a dáme variť. Do vriaceho mlieka pomaly vlejeme rozmiešanú zmes a za stáleho miešania varíme 1-2 minúty. Dávkovanie: Hustý krém : 40 g prášku, 50 g cukru, 0,5 l mlieka. Stredne hustý krém: 40 g prášku, 60 g cukru, 0,8 l mlieka. Riedky krém: 40 g prášku, 80 g cukru, 1 l mlieka. Skladujte v suchu, nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
  • Jemný v prášku na zahustenie a zjemnenie pokrmov. Použitie: Kukuričný škrob vyniká svojou jemnosťou, je vhodný na zjemnenie múčnikov, koláčov, krémov, pečiva a sušienok, na zahusťovanie polievok, omáčok a pri príprave mäsitých jedál ázijskej kuchyne. Múčniky, torty, pečivo a sušienky budú obzvlášť jemné a kypré, ak 1/3 množstva múky nahradíme jemným kukuričným škrobom. Dávkovanie: Škrob najprv rozpustíme v studenej vode. Potom ho vlejeme do vriacej tekutiny a necháme zovrieť. Na 1 liter tekutiny pridáme toto množstvo škrobu: polievky: 10-15 g omáčky: 20-40 g krémy: 50-70 g kaše a pudingy: 70-90 g Jedna polievková lyžica je asi 10 g škrobu. Skladujte v suchu, nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
  • Cukor s prísadami. Použitie: ako prísada na pečenie, na dochucovanie kompótov, vareného vína, kávy, punčov, zmrzlín a na posýpanie koláčov. Skladujte v suchu, nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
  • Krupicový cukor s príchuťou vanilínu. Použitie: ako prísada na pečenie, dochucovanie múčnikov, krémov, pudingov a na posýpanie koláčov. Skladujte v suchu, nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
  • Pudingový prášok s vanilkovou príchuťou. Použitie: 38 - 40 g prášku dobre rozmiešame s 2 - 3 (40 g) polievkovými lyžicami cukru v 0,1 l studeného mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť, necháme zovrieť a do vriaceho mlieka vlejeme rozmiešanú zmes. Za stáleho miešania varíme 1 - 2 minúty. Uvarený puding nalejeme do misiek vypláchnutých studenou vodou a necháme stuhnúť. Dávkovanie: na 1/2 l mlieka (4 porcie) Skladujte v suchu, nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
  • Použitie: Zemiakový škrob vyniká svojou jemnosťou. Je vhodný na zahusťovanie polievok, omáčok, krémov, obzvlášť vhodný je pri príprave mäsových pokrmov ázijskej kuchyne, ale i pre zjemnenie múčnikov, koláčov, pudingov, pečiva a sušienok. Dávkovanie: Škrob najprv rozpustíme v studenej vode a potom ho vlejeme do vriacej tekutiny a necháme zovrieť. Na 1 liter tekutiny pridáme toto množstvo škrobu: polievky: 10-15 g omáčky: 20-40 g Jedna polievková lyžica je asi 10 g škrobu. Skladujte v suchu, nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Go to Top