Hovädzí kebab

Potrebujeme: 400 g hovädzej roštenky, 1 lyžica korenia na kebab, 2 lyžice olivového oleja, olej na smaženie, soľ (podľa chuti), pita chlieb, hlávkový šalát, 1 rajčina, 1 cibuľa, Omáčka: 500 g bieleho jogurtu, 4 strúčky cesnaku, 1/2 lyžičky soli, 1 lyžica sušenej mäty

Príprava: Mäso pokrájame na rezance, pridáme korenie na kebab, 2 lyžice oleja a dobre premiešame. Necháme zakryté marinovať aspoň 1 hodinu. Marinované mäso veľmi prudko smažíme na rozpálenom oleji – krátko, aby sa nevysušilo. Pita chlieb rozpolíme tak, aby vznikla kapsa. Do nej vložíme vrstvu mäsa, najemno nakrájané listy hlávkového šalátu, plátky rajčiny a cibule. Prelejeme jogurtovou omáčkou a nakoniec pridáme poslednú vrstvu mäsa.