Pečené kurča
Potrebujeme: 1 kurča, korenie na pečené kurča, maslo, voda
Príprava: Umyté a osušené kurča dáme do pekáča a zo všetkých strán aj z vnútra ho posypeme korením na pečené kurča. Na kurča poukladáme kúsky masla a podlejeme približne 0,5 dcl vodou. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 °C približne 30 minút, potom ho otočíme na druhú stranu a pečieme ďalších 30 minút. Zvýšime teplotu na 200 °C a z každej strany pečieme ešte približne 10 minút. Podávame s ryžou alebo s opekanými zemiakmi.
Pečené kurča s medom a citrónom
Potrebujeme: 1 kurča, 2 lyžice korenia na pečené kurča, 1 lyžica medu, šťava z 1 citróna, 2 lyžice rastlinného oleja, voda
Príprava: Pripravíme si marinádu z korenia na pečené kurča, rastlinného oleja, šťavy z citróna a medu. Umyté a osušené kurča dáme do pekáča a zo všetkých strán aj z vnútra ho natrieme pripravenou marinádou a necháme niekoľko hodín odležať. Namarinované kurča podlejeme trochou vody a dáme do rúry. Pečieme prikryté približne 60 minút pri teplote 190 °C. Potom ho odokryjeme a z každej strany zapečieme do chrumkava. Podávame s ryžou alebo s opekanými zemiakmi.