Rýchla kuracia čína

Potrebujeme: 500 g kuracích pŕs, 1 lyžica sójovej omáčky, 3 lyžice oleja, 1 červená paprika, 1 malý pór, 2 lyžice korenia na čínu, soľ

Príprava: Na rozohriatom oleji krátko orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu a pór. Pridáme na kocky nakrájanú papriku a chvíľku restujeme, kým nepustí šťavu. Potom pridáme na rezance pokrájané mäso, sójovú omáčku a korenie na čínu. Za občasného miešania dusíme, kým nebude mäso mäkké. Podľa chuti osolíme a podávame s ryžou.

Čína s arašidmi

Potrebujeme: 600 g kuracích pŕs, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 vajce, 1 lyžica zemiakového škrobu, olej, 1 červená paprika, 1 menší pór, 2 strúčky cesnaku, 2 lyžice korenia na čínu, 50 – 100 g nesolených arašidov, soľ

Príprava: Vajce spolu so zemiakovým škrobom, korením na čínu, sójovou omáčkou a pretlačeným cesnakom dobre rozmiešame. Do zmesi naložíme mäso nakrájané na rezance a necháme cez noc odležať. Na panvici rozohrejeme olej a krátko osmažíme arašidy. Pridáme odležané mäso, na kolieska nakrájaný pór a na rezance nakrájanú papriku. Pravidelne miešame, kým nebude mäso mäkké. Podľa chuti osolíme a podávame s ryžou.