Maďarský guláš

Potrebujeme: 1 kg hovädzej nožiny (glejovky, kližky) alebo krku, 500 g cibule, 5 – 6 strúčikov cesnaku, prerastená údená slanina, bravčová masť, 250 ml červeného vína, 2 lyžice korenia na maďarský guláš, paprika sladká mletá, 2 ks zelenej papriky, 3 olúpané rajčiny, 125 g rajčinového pretlaku, čierne korenie mleté, 2 ks bobkového listu, 1/2 lyžičky rasce mletej, majorán, chilli papričky a soľ (podľa chuti)

Príprava: Nakrájanú cibuľu opražíme na masti dozlatista, pridáme na malé kocky pokrájanú slaninku a chvíľu opražíme. Pridáme pokrájané hovädzie mäso na kocky, dôkladne premiešame a chvíľu opekáme. Pridáme papriku sladkú mletú, rýchlo premiešame a ihneď zalejeme červeným vínom. Pridáme nadrobno nakrájané zelené papriky, rajčiny a pretlak, korenie na maďarský guláš, bobkový list a podľa chuti čierne korenie mleté, rascu mletú a chilli papričky. Dusíme prikryté, kým všetko nebude mäkké. Tesne pred koncom pridáme pretlačený cesnak a premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou a majoránom. Podávame so žemľovou alebo parenou knedľou.