Pizza
Potrebujeme: 300 – 400 g hladkej múky, 2 lyžice olivového oleja, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky cukru, vlažná voda, 30 g čerstvého (alebo 7 g sušeného) droždia, rajčinový pretlak, rajčiny, čierne olivy, 200 g mozzarely, korenie na pizzu
Príprava: V mise zmiešame múku, soľ, cukor a droždie. Pridáme olej a trochu vody. Cesto miesime približne 10 minút (podľa potreby pridáme ešte vodu), vyformujeme bochník, zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť približne 2 hodiny. Po vykysnutí premiesime, ponaťahujeme a vyvaľkáme 2 kruhy o hrúbke 0,5 cm. Hotové kruhy preložíme na vymastený plech, potrieme pretlakom a dobre posypeme korením na pizzu. Na vrch poukladáme kolieska mozzarely, rajčiakov a olív. Pečieme pri teplote 200 °C do zlatista.