Sedliacky guláš
Potrebujeme: 500 g hovädzieho mäsa na guláš, 250 g bravčového pliecka, 75 g bravčovej masti, 200 g cibule, 1 lyžica papriky sladkej mletej, 2 lyžice korenia na sedliacky guláš, soľ, čierne korenie mleté, 2 strúčky cesnaku, 150 g bravčových obličiek, 150 g bravčovej pečene, 500 g zemiakov, 100 g chrenu
Príprava: Nakrájanú cibuľu opražíme na masti dozlatista, pridáme na malé kocky pokrájané mäso, dôkladne premiešame a chvíľu opekáme. Pridáme papriku, rýchlo premiešame a ihneď podlejeme vodou. Osolíme, pridáme korenie na sedliacky guláš, pretlačený cesnak a prikryté dusíme do polomäkka. Pridáme na kocky nakrájané vnútornosti a zemiaky, trochu podlejeme vodou a dusíme domäkka. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame ozdobené strúhaným chrenom a s čerstvým chlebom.